// ZOEKWOORDEN ONDERZOEK

De basis van jouw vindbaarheid via de zoekmachines!

// ZOEKWOORDEN ONDERZOEK
De basis van jouw vindbaarheid via de zoekmachines!

Een zoekwoorden onderzoek; de basis
voor jouw
vindbaarheid op internet!

Een zoekwoorden onderzoek; de basis
voor jouw
vindbaarheid op internet!

Zoekwoorden, zoektermen, zoekgedrag het komt allemaal aan bod in een zoekwoorden onderzoek. Maar wat is dit nu eigenlijk, wat kan je zelf doen, hoe helpt het jouw website of webshop en wat levert het uiteindelijk op? We leggen het graag uit!

// Stap 1: Missie en Visie

Missie en visie, het zijn misschien een beetje vage begrippen voor veel onder en opzichte van je concurrenten. Door dit helder in beeld te brengen zorg je ervoor dat je veel zoekwoorden al weg kan strepen. Zo ontstaat er al direct een focus in je zoekwoorden onderzoek.


// 
Stap 2: Schrijf alle zoekwoorden / zoektermen op

Alle zoekwoorden waarvan jij denkt dat je op gevonden wordt met jouw website of webshop of op gevonden wil worden, ga je opschrijven. Dit zorgt ervoor dat je vanuit jouw ervaring en kennis zoekwoorden gaat verbinden aan jouw producten, diensten en jouw bedrijf.

Meer weten?

Benieuwd of u scoort op de juiste zoekwoorden? Neem contact op!

// Stap 3: Wie zijn je concurrenten?

Wat doet jouw concurrentie? Waar worden zij op gevonden en maken ze gebruik van hoofdzoekwoorden (groene jas) of long-tail (groene jas met capuchon) zoekwoorden?  Bekijk hierin ook eens waar je concurrenten elders actief zijn social media bijv. dit kan van invloed zijn op de zichtbaarheid in zoekmachines.

 

// Stap 4: Zoekvolume bepalen per zoekwoorden

Als je weet waarop je zelf gevonden wil wordt, je op gevonden wil worden en weer waarop je concurrenten gevonden worden is het tijd om te bepalen wat het zoekvolume per zoekterm nu daadwerkelijk is. Wij maken hierin gebruik van enkele tools welke data met elkaar combineren. Zo kunnen we direct zien hoeveel organische bezoekers dit zoekwoord trekt en hoeveel er betaald wordt om op dit zoekwoord te adverteren. Ook bekijken we jouw pagina’s ten opzichte van een bepaald zoekwoord en geven we aan wat jouw positie is in de SERP (Search Engine Result Page) en op welke gerelateerde zoekwoorden je met deze pagina wordt gevonden.


// Stap 5: Creëren of aanpassen van landingspagina’s

Nu is het tijd om antwoord te gaan geven op de vraag van jouw bezoekers. Hoe zoeken ze als je op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Als mensen op zoek zijn naar een ‘groene jas met capuchon’ dan is het belangrijk dat jouw pagina voldoet aan deze zoekterm. Deze landingspagina zorgt ervoor dat mensen bij jou terecht komen bij het zoeken naar het betreffende zoekwoord.

 

// Stap 6: Blijven onderzoeken en bijsturen

Een goed zoekwoorden onderzoek is essentieel om voor jouw online vindbaarheid. Het is daarom ook van belang om constant te bekijken hoe de behoefte van jouw bezoekers veranderd en hierop in te spelen. Zo blijf je altijd up-to-date!
 

// Meer weten of een zoekwoorden onderzoek voor jouw website of webshop uit laten voeren?

Andere diensten waarmee we je kunnen helpen…

Maak kennis met al onze diensten en bekijk wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen…

Branding / Merkstrategie

Ontwikkeling van een online strategie voor jouw bedrijf om altijd op #1 te staan.

Social Media beheer - Brand Improve Online marketingbureau Veenendaal

Social media beheer

Ontwikkeling en bijhouden van jouw social media kanalen zodat je altijd zichtbaar bent!

Websites / Webshops

Een website of webshop welke aansluit bij jouw producten en doelgroep.