Hoger in Google komen?

Scoren met jouw website of webshop in Google in van essentieel belang!

// Hoger in Google komen met een website of webshop! Hoe werkt dat?

Hoger in Google komen met jouw website of webshop lijkt gemakkelijk; je schrijft een tekst, verwerkt hierin een zoekwoordje en…….wachten tot Google langskomt! Dit lijkt misschien de werkwijze, maar in de praktijk werkt dit (uiteraard) niet helemaal zo 😉

De techniek achter het; hoger in Google komen…..? SEO!

SEO oftewel Search Engine Optimization is een techniek die ervoor zorgt dat het organische verkeer (zoekverkeer vanuit Google) naar jouw website wordt vergroot. Hierin spelen aspecten als; zoekwoorden, content, linkbuilding en technische optimalisatie van jouw website of webshop een rol!

Oké… maar hoe werkt Google dan?

Een zoekmachine zoals bijv. Google werkt door het web af te gaan (crawlen) met robots. Deze robots volgen linkjes op het web om zo nieuwe inhoud te vinden en deze toe te voegen aan de zoek-index van Google! Als jij dus op zoek bent naar een bepaald product of dienst haalt Google relevante resultaten uit deze zoekindex en laat ze zien op basis van jouw zoekopdracht!

SEO Veenendaal - Brand Improve

Online vindbaarheid - Online marketingbureau Brand Improve Veenendaal

Zoekwoorden; om hoger in Google te komen!

Om ervoor te zorgen dat jouw website relevant is voor een bepaalde zoekopdracht is het belangrijk dat je weet hoe jouw potentiële klanten zoeken. Zoekwoorden-onderzoek is hierin van essentieel belang. In dit onderzoek kijken we op basis van jouw producten, diensten en jouw bedrijf welke zoektermen relevant zijn om hiermee te scoren in Google! Het is hierin goed om te kijken naar;

Zoekvolume
Hoe vaak per maand wordt er gezocht op deze ‘zoekterm’ of gerelateerde termen?

Moeilijkheidsgraad
Als een zoekterm een hoog zoekvolume heeft en relevant is voor jouw bedrijf hoeft dit niet te betekenen dat je hier ook makkelijk op scoort. Concurrentie speelt hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol.

Zoekintentie
Sluit het zoekwoord aan bij de producten of diensten die je aanbiedt. Verkoop je bijv. alleen zomerjassen dan is de zoekterm ‘jassen‘ voor jou misschien veel te algemeen en helemaal niet zo interessant, hier kan een gigantisch zoekvolume op zitten alleen de kans is vrij klein dat deze doelgroep een aankoop bij je doet. Niet relevant dus!

On-page SEO; hoger in Google komen met goede content

Zo…. dan weten we nu waarop we vindbaar willen worden, gooien we deze ‘zoekwoorden’ even in de tekst en…. KLAAR! Dit zou mooi zijn maar helaas gaat dit iets verder dan met zoekwoorden strooien! 😉

Het plaatsen van de bepaalde zoekwoorden in de tekst is nog steeds belangrijk voor Google maar veel minder belangrijk geworden in de afgelopen jaren. On-page SEO is het optimaliseren van webpagina’s om zo hoger in Google te komen. Het gaat hierbij om de inhoud (teksten, afbeeldingen etc.) die jouw bezoeker ziet en de ‘onzichtbare’ technische code van een website. Dit is van groot belang omdat Google kijkt naar de inhoud van een pagina om zo te bepalen of deze relevant is voor een zoekopdracht.

Benieuwd? Afspraak maken!

In 4 stappen naar betere posities in Google!

1.

Analyse van huidige website of webshop. Met speciale software wordt gekeken hoe jouw website of webshop ervoor staat.

2.

Het technische aspect van jouw website wordt geoptimaliseerd. Niet alleen voor de zoekmachines maar ook voor jouw bezoekers!

3.

We schrijven content, gericht op relevante zoektermen en zorgen dat je hiermee wordt gevonden in de zoekmachines!

4.

Een maandelijkse rapportage houdt je op de hoogte van de posities van jouw website en wij sturen bij waar nodig!

Linkbuilding; om zo jouw autoriteit te vergroten!

We hebben zoekwoorden, sterke content en nu…. nu is het van belang deze content de wereld in te slingeren! Dit kan op meerdere manieren maar een effectieve en bewezen manier is; Linkbuilding. Linkbuilding is een manier voor het krijgen van ‘links’ van andere websites naar de content op jouw website. Het doel hiervan is om de ‘Autoriteit’ van pagina’s en hiermee jouw website te verhogen voor Google, zodat deze pagina’s hoger scoren en meer zoekverkeer opleveren! Dit kan op meerdere manieren maar een goede stap is;

• Maak iets van waarde; een blog waarin interessante informatie staat, en andere websites het de moeite waard vinden om naartoe te linken.
• Laat het zien aan mensen die een website hebben en waarvoor deze informatie interessant is.

Technische optimalisatie van jouw website!

En dan nu de laatste stap! Technische SEO; zodat jouw website hoger kan scoren in Google! Als bovenstaande aspecten kloppen is het belangrijk dat een website of webshop ook technisch in orde is zodat Google moeiteloos de informatie die jij wil delen kan lezen, crawlen en indexeren. Technische optimalisatie speelt hierin een belangrijke rol. Snelheid, url’s, veiligheid, meta-informatie allemaal aspecten die geoptimaliseerd kunnen worden om jouw website te laten scoren in Google!

In onze QuickScan bekijken we alle genoemde aspecten en laten we zien waar jij op dit moment staat! Zo weet je op welke aspecten je kan verbeteren om zo hoger in Google te komen met jouw website of webshop!

De juiste SEO strategie voor jouw bedrijf?

Benieuwd wat SEO voor jouw bedrijf kan doen?

We komen graag met je in contact en bekijken samen je huidige marketingactiviteiten of zetten nieuwe activiteiten op!

Wiltonstraat 40
3905KW Veenendaal

Vrijblijvend kennismaken?

We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om te bespreken hoe we jou kunnen helpen!

  Benieuwd wat SEO voor jouw bedrijf kan doen?

  We komen graag met je in contact en bekijken samen je huidige marketingactiviteiten of zetten nieuwe activiteiten op!

  Wiltonstraat 40
  3905KW Veenendaal

  Vrijblijvend kennismaken?

  We nemen binnen 1 werkdag contact met je op om te bespreken hoe we jou kunnen helpen!